Menu

.      

FOTOD Võru linna aasta teoks hääletati Võru Gümnaasiumi aasta kooli tiitlivõit ning „Terevisiooni“ otseülekanne koolist

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTOD: Aigar Nagel

Võru linnavalitsuse poolt väljakuulutatud konkursil „Võro liina tego 2020" hääletati lõppenud aasta teoks Võru Gümnaasiumi valimine aasta kooliks ja „Terevisiooni“ otseülekanne koolist.

Kokku võttis hääletusest osa 465 inimest, esimene koht sai 156 häält, teisele kohale valiti 95 häälega Vilja tänava rekonstrueerimine ning kolmandale kohale võru- ja eestikeelsete linnaekskursioonide sari, mis sai 49 häält.

Läinud aastal tegi nooruke Võru Gümnaasium ajalugu, pälvides üle-eestilisel konkursil žürii ja rahvahääletuse  tulemusena aasta kooli tiitli. Olles tegutsenud vaid viis aastat, on Võru linna ja kogu piirkonna arengus üliolulist rolli mängiv haridusasutus napi ajaga inimeste teadvuses koha leidnud ühtehoidva pere, kaasaegse õpikeskkonna ja mitmekülgsete arenguvõimaluste ning innovaatilisuse ja originaalsete ideedega.

Võidukarikas anti Võru Gümnaasiumile 30. oktoobri hommikul, mis algas õpilastele ja õpetajatele tavapäratult. Varahommikul oli end kooli sisse seadnud “Terevisiooni” meeskond, et kanda üle aasta kooli tiitli üleandmine ja kogu saate vältel Võrus asuva Eesti parima kooli elu tutvustada. See oli suur üle-eestiline tunnustus kõigile, kes viimastel aastatel on erineval kombel kooli arengusse panustanud, ning vääriline tasu sihikindla pürgimuse eest.

Konkursi „Võro liina tego 2020“ raames tunnustatakse ka silmapaistvamaid inimesi, asutusi ja organisatsioone.

Läinud aasta tegijad on kõik Võru linna tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonna töötajad, kelle õlule on pärast koroonapandeemia puhkemist langenud ennenägematult suur koormus. Aasta 2020 ettevõte on rohkem kui veerandsaja-aastaste traditsioonidega, kaasaegseid raviteenuseid pakkuv Lõuna-Eesti Kliinik OÜ, aasta mittetulundusühing psüühilise erivajadusega inimestele sotsiaalteenuseid osutav Lõuna-Eesti Erihooldusteenuste Keskus, aasta koostööpartner ligi sadat väga eriilmelist ettevõtet ühendav Kagu-Eesti Innovatsioonikeskus, aasta tervishoiu- ja sotsiaaltöötaja Lõuna-Eesti Haigla kauaaegne ravijuht Agnes Aart, aasta heategija oma põhitegevuse kõrvalt kohalikku eluolu toetav soojusettevõte Danpower Eesti AS, aasta lastesõbralik ettevõte Võru Tarbijate Ühistu ning aasta kultuuri- ja haridusasutus mullu kevadel koroonavõitluse esireas olnud Võru
Lasteaed Sõleke
. Aasta sporditegelane on läinud aastal maailma rallitippude osalusel peetud Lõuna-Eesti ralli ja Võru linna tänavatel rallile registreerunud sajakonna auto paraadi korraldaja Gabriel Müürsepp, aasta kultuuritegelane igapäevaselt turismikorraldajana töötav, mullu suvel korraldatud võrukeelsete linnaekskursioonide seeria eestvedaja Ulvi Mustmaa, aasta noor Võru Kreutzwaldi Kooli õpilane, mitmekülgne Henri Vink ning aasta uus tulija Võru linna keskväljaku ääres endises tuletõrjemajas oma uksed avanud uus söögikoht Pizza Olive.



Tulenevalt Covid-19 olukorrast ei toimu tänavu Võru linnapea Anti Allase ja linnavolikogu esimehe Ülo Tuliku traditsioonilist Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikku kontsert-aktust. Toimub väiksemas mahus vastuvõtt neile, kes pälvisid konkursi „Võro liina tego 2020“ raames tunnustuse.

23. veebruaril kell 18 on kõigil võimalus vastuvõttu jälgida otseülekande vahendusel Võru linna Facebooki ja Youtube kanalil. Esineb Anu Taul. FOTOD: Aigar Nagel

Vru-Gmnaasium-13
Vru-Gmnaasium-12
Vru-Gmnaasium-11
IMG0028CR2
Vru-Gmnaasium-10
Vru-Gmnaasium-8
Vru-Gmnaasium-9
Vru-Gmnaasium-5
Vru-Gmnaasium-7
Vru-Gmnaasium-4
Vru-Gmnaasium-3
Vru-Gmnaasium-2
Vru-Gmnaasium-1
Vru-Gmnaasium1

20 PÄEVA ENIMLOETUD