Menu

.      

Taasavatud toitlustusasutused annavad toimetulekuks endast parima

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru kesklinnas asuva Võru linna ainsa sushi-kohviku klienditeenindajad Kertu Hallik (vasakult) ja Hanna Visnapuu rõõmustavad toidukohtade taasavamise üle pärast piiranguid. Foto: AIGAR NAGEL

Alates eilsest on söögikohtadele ja meelelahutusasutustele kehtinud piirangud leevenenud ja 50protsendilise ruumitäitumusega saavad uksed avada kultuuri- ja meelelahutusasutused, samuti saab hakata einestama kohvikute ja restoranide siseruumides.

Ka on lubatud viibida siseruumides muuseumites ja näitustel, samuti istekohaga üritustel nagu teatris, kinos, konverentsil, aga ka jumalateenistustel või muudel avalikel usutalitustel juhul, kui ruumitäitumus ei ületa 50 protsenti. Osavõtjate piirarvuks on kehtestatud 200 inimest ning üritus peab lõppema hiljemalt kell 22. Siseruumides liikumisel tuleb endiselt arvestada 2 + 2 reeglit, kanda maski ja kohapeal tuleb kasutada desinfitseerimivahendeid. Spaade, basseinide, saunade ja meelelahutuskohtade siseruumidele kehtivaid piiranguid on praegustel andmetel pikendatud 30. maini. Kaubandus- ja teenindusettevõtete jaoks jäävad kehtima senised tingimused, mis tähendab, et ruumitäitumus ühe ruumi kohta ei tohi olla üle 25 protsendi ning järgida tuleb 2 + 2 reeglit.

Kaasamüük põhiartikliks

Aastaid vaid kaasamüüki pakkunud, kuid Võru linnas möödunud aasta novembrikuust sushi- ja salatikohviku avanud Eva sushi looja Eva Traagel tõdeb, et kuna sushi ja salatid on kaubaartiklid, mida pigem soovitakse kaasa osta ja kuna enne kohviku avamist tegeletigi vaid kaasamüügiga, siis valitsuse kehtestatud piirangud kohviku tegevust ülemäära palju mõjutanud ei ole.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD