Menu

.      

22. ja 30. juulil saab Võrus COVID-19 vastu vaktsineerida

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pixabay

22. ja 30. juulil on võimalik vaktsineerida Võrus, Jüri tn 19 a Qvalitas Arstikeskuses. Hetkel on saadaval 130 vaba aega ja vaktsiiniks on Pfizer. Vaktsineerima oodatakse Eesti elanikke alates vanusest 12 ning vaktsineerimine on tasuta. Kasutatakse vaktsiini Pfizer.

Aeg tuleks broneerida kas telefonil 1247, digiregistratuuris www.digilugu.ee või Qvalitase enda registratuuris (veebilehel https://qvalitas.ee/ või telefoninumbritel 731 1959 ja 7311952)

„Kes veel vaktsineerima pole jõudnud, siis praegu on selleks parim aeg ja jõuab enne sügist vaktsineerimiskuuri lõpetada. See on kõige lihtsam ja tõhusam viis kaitsta ennast ja oma lähedasi kolmanda koroonalaine eest ning hoida Eesti avatuna,“ ütles vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer.

Uuringud näitavad, et kõik Eestis pakutavad vaktsiinid aitavad tõhusalt ka uue ja agressiivsema delta viirusetüve vastu, kuid vaid siis, kui vaktsineerimiskuur on lõpetatud. Pfizeri puhul tuleb teine kaitsesüst teha kuue nädala pärast..

Vaktsineerimiskuuri toime kestab vähemalt aasta. Samuti kehtib vähemalt ühe aasta ELi vaktsineerimise digitõend, mis võimaldab lihtsamalt reisida ja ilma testimata ka Eestis paljude ürituste külastamist.

Võrumaal on täisealistest vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 49,3%, mis jääb alla Eesti keskmisele (53,2%).  Võru linnas on hõlmatus 49,1%, Antsla vallas 47,3%, Võru vallas 48,5%, Setomaa vallas 50,3% ja Rõuge vallas 52,2%

Samas vanuses 70 ja enam on Võrumaal vaktsineerituid 70,3%, mis on veidi rohkem kui Eestis keskmiselt (68%).


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD