Menu

.      

Kohalikud on tänulikud Vana-Roosa kalmistu kantsli taastamise eest

  • Kirjutas Kadi Annom

Vana-Roosa kalmistu keskel asuv väike kantsel ehitati tänavu juulikuus uuesti üles. Peetud on juba ka esimesed jumalateenistused. Foto: KADI ANNOM

Eelmisel suvel juhtus Vana-Roosa kalmistul ootamatu ja kurb, kuid mõneti isegi koomiline lugu. Kalmistu keskel asub väike kantsel, kus surnuaiapühadel jumalateenistusi peetakse. Kalmistu on piiriäärne, sinna maetakse nii eestlasi kui ka lätlasi, selle kantsel oli ajahambast pureda saanud ja seetõttu lagunenud olukorras. Puit oli lausa nii mädanenud, et kirikuõpetaja jumalateenistust pidades põrandast läbi vajus.

Nüüd on kohalikel aga põhjust rõõmustada, sest juulikuu lõpus, vahetult enne jakobipäeva sai kalmistu täiesti uue kantsli. „Oleme Rõuge vallale väga tänulikud. Me ei ole veel jõudnud tänusõnu edasi öelda, aga meie jaoks on see väga oluline. Plaan oli päevakorras juba ammu, kuid juulikuu lõpus tehti uus kantsel nädalaga valmis,” kinnitab kohaliku elu edendaja Katrin Pudersell. Juhul kui vald ei oleks kantsliehitusega appi tulnud, siis oleks peetud plaani järgi mädanenud põrandalauad ise välja vahetatud. „Oli jutuks küll, et vaatame, mis materjali kellelgi kodus leidub ja et kas saame asja ära remonditud. Kuigi peab tõdema, et kantsel oli üleüldises mõttes juba vana ja kehvas seisus, nii et ainult põranda vahetamisest ei oleks lõpuni kasu olnud,” tõdevad kohalikud.

FOTO: Aigar Nagel

20 PÄEVA ENIMLOETUD