Menu

.      

Põlva gümnaasiumi direktoriks valiti Raul Kadaste

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Põlva gümnaasiumi direktoriks valiti Raul Kadaste FOTO: Aigar Nagel

Haridus- ja teadusministeeriumi läbi viidud konkursi Põlva gümnaasiumi direktori kohale võitis Raul Kadaste, kes asub tööle 1. detsembrist - varem on Kadaste muuhulgas juhtinud Tartu vanglat. 

Konkurss direktori leidmiseks kujunes väga tugevaks: kokku osales konkursil 13 kandidaati. Muuhulgas tuli kandidaatidel läbida videovoor, sooritada juhi isiksuseomaduste test ja osaleda meeskondlikus ülesandes. Kaheksaliikmelise konkursikomisjoni üksmeelne seisukoht oli, et Põlva gümnaasiumi koostöine ja innovaatiline koolipere saab senisele väga heale juhile väärilise järeltulija.

„Rauli pikaajaline juhtimis- ja õpetamiskogemus rikastab kindlasti meie riigikoolide juhtide teadmisi juhtimise printsiipidest. Võrgustik omalt poolt saab uuele koolijuhile tuge pakkuda teadmistega hariduse sisuteemadel,“ ütles konkursikomisjoni esimees, haridus- ja Teadusministeeriumi riigikoolide osakonna juhataja Raivo Trummal.

Raul Kadaste on töötanud üle 20 aasta juhtivatel kohtadel nii kaitseministeeriumi kui ka justiitsministeeriumi valitsemisalas. Õpetamise ja kursuste juhtimisega on Kadaste tegelenud Kaitseväe Akadeemias ja Kaitseväe Võru lahingukoolis. Ta on omandanud sotsiaalteaduste magistrikraadi Tartu Ülikoolis ettevõtluse ja tehnoloogia juhtimise erialal.

Põlva gümnaasiumis on õppijatel head võimalused arenguks ja õpetajatel tööks. Värskelt valitud koolijuht peab oluliseks saavutatud taseme hoidmist ning edasi arendamist. „Parimad õpitulemused sünnivad hariduse ja tuleviku eest vastutuse võtmises just õppijate poolt. Oluline on, et õppijaile oleks tagatud võimalikult lai valikute ja võimaluste ring ning samas antud ka vastutus ise oma haridusteed suunata,“ märkis Kadaste.

Põlva gümnaasiumi senine juht Alo Savi asus juhtima loodavat Tallinna Tõnismäe Riigigümnaasiumi. Uus koolijuht alustab Põlva gümnaasiumis tööd 1. detsembrist.

Põlva gümnaasium on riigigümnaasium, mis avati 2016. aastal. Kool tegutseb hoones, mis on Eesti esimene liginullenergia koolimaja.

20 PÄEVA ENIMLOETUD