Menu

.      

Võrus avaldasid kõrgharidusreformi vastu meelt ligi 150 noort

Foto: MAARJA ROONKÕRGHARIDUSREFORM  • Kolmapäeval, 25. jaanuaril toimusid mitmes Eesti linnas meeleavaldused kõrgharidusreformi eelnõu vastu. Lisaks suurele meeleavaldusele Toompeal korraldas Eesti Õpilasesinduste Liit väiksemaid aktsioone Tartus, Pärnus, Kuressaares ja Võrus. Võrus oli ürituse kandvaks loosungiks „Kõrgharidus korda!” ning lisaks tudengitele tulid Vabaduse platsile gümnaasiumi- ja põhikooliõpilased.


Võru aktsiooni käigus loeti ette Kagu-Eestit Riigikogus esindavate poliitikute nimed ja iga nime järel Foto: MAARJA ROONhüüdsid kohaletulnud „Kuula meid!”. Moodustati inimkett, mis pidi sümboliseerima noorte ühtehoidmist ja hoolimist oma tulevikust. Sooja saamiseks ja kõrgharidusreformi tagajärgede selgitamiseks mängiti mänge. Kuna ilm oli külm ja kooliõpilastel oli vaja tagasi kooli rutata, toimus aktsioon vaid pool tundi.


Kolmapäevaste aktsioonide eesmärgiks oli peatada kõrgharidusreformi eelnõu teine lugemine Riigikogus ja saata see tagasi komisjoni. Eesti Õpilasesinduste Liidu sõnul ei ole poliitikud üliõpilaste ettepanekuid eelnõu parandamiseks piisavalt arvestanud ja sooviksid, et arutelud reformi üle jätkuksid.

PILDIGALERII

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD