Menu

.      

Riigi heldele käele seab piiri ette hoolduskohtade arv

  • Kirjutas Sten Sang

Tartu ülikooli kliinikumis moodustavad eakad valdava osa  patsientide arvust, ravivõimaluste ammendudes vajavad nad  toimetulekuks erinevaid hooldusteenuseid. Fotod: AIGAR NAGEL

Riik plaanib 1. juulist üldhooldusteenuse uutmist, kus lähedaste kanda jääks senisest väiksem summa. Hooldekodude reformi kohaselt hakkab kohalik omavalitsus riigi toel tasuma hooldekodu kuutasust ligi poole moodustavat tööjõukulu ja muude hoolduskomponentide kulu. Lähedaste kanda jääb majutuse ja toitlustusega seotud summa. Uuendus võib anda võimaluse naasta töö juurde ligi 25 000 tööealisel inimesel, kes praegu on hõivatud oma lähedase kodus hooldamisega.

Plaan ise on kaunis, aga kiire vaade Võrumaa hooldekodudes näitab paraku vabade kohtade ülimat nappust või suisa täielikku puudumist.

Vastseliina hooldekodus on ühena vähestest pakkuda mõned  vabad hoolduskohad ja praegu neil järjekorda ei ole.  FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD