Menu

.      

Võru linn kavandab üle aegade suuremaid investeeringuid

Petseri tänava kohalt üle Koreli oja kavandatava silla projekti joonis külgvaates.LINNA RAHA • Eelolev 2013. aasta kujuneb Võru linna jaoks ajalooliseks, mil kavandatakse kokku investeeringuid kaheksa miljoni euro ehk vanas rahas 125 miljoni krooni eest. Võru linn paneb ise mängu 2,8 miljonit eurot.


Aastaga peaks Võru linnapilt oluliselt muutuma, sest tänu Võru Soojuse müügile saadud rahasüstile tehakse Võru linnas sisuliselt ühe aasta jooksul korda kõik, mida on kavandatud juba aastaid ja mis jäi masuaastatel tegemata. Kõigepealt saavad lõpetatud Katariina tänava remont ja Võrukivi tööstusala arendus. Seejärel algab Kreutzwaldi tänava remont koos sooja- ja veetorude vahetusega, millele lisandub torude vahetus Vabaduse tänava kesklinna poolses osas. Vaade Kagu- ja Spordikeskuse vahelt Petseri tänava poole, kus hakkab tulevikus kulgema praeguse jalakäijate silla kohal sõidutee, mis ühendab Vilja ja Jüri tänavat. Foto: Võrumaa TeatajaLisaks remonditakse ära Kreutzwaldi gümnaasiumi hoone, pangamaja Tartu tn 25 ja linna saun. Kavas on uuendada 230 000 euro eest tänavavalgustust ja 250 000 eurot on kavas kulutada raamatukogu hoone ostuks praeguselt omanikult AS Elionilt. Pangamaja remont on kavas teha osaliselt praeguse linnavalitsuse Jüri tn 11 hoone müügist saadud raha eest.


Kuigi tehtavad investeeringud toimuvad kohalike valimiste aastal, ütles linnapea Jüri Kaver läinud kolmapäeval volikogus eelarvet tutvustades, et see pole valimiseelne eelarve. „Prioriteedid on haridus ja infrastruktuur,” ütles Kaver, „Võru Soojuse raha ei laristata maha, seda ei saagi laristada, see läheb investeeringuteks.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD