Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (16. osa)

MÄLUMÄNG • Eelmise osa vastused: 1 – türss ehk ebasarikjas liitõisik (näiteks kastaniõis); 2 – kolme põlvkonna kommunistide, komsomolide ja pioneeride liit; 3 – Orlando Figes; 4 – neidudest Eliise Hollas, noormeestest Andri Aganits; 5 – Nancy Cartwright.

Uued küsimused:


1. Selles Euroopa linnas jalutades võib tänavu kohata üsna erisuguseid jõulupuid. Näha võib nii mutijõulukuuske, diskojõulukuuske kui ka romantilist jõulukuuske. Kokku on neid jõulupuid 42 tükki. Mis linnas need kuused asuvad?


2. Milline USA osariik saadab ajaliselt vana aasta viimasena minema?


3. Missugune Eesti linn kulutab tänavu ilutulestikule kõige enam raha?


4. Paljudes riikides loetakse aasta viimaseid sekundeid kõva häälega kaasa, et vana aasta saaks väärikalt lahkuda ja uus uue hooga tulla. Hispaanias on kombeks iga vana aasta lõpuni jääva sekundi kohta pista suhu üks teatud mari, et uuel aastal õnne ja armastust oleks. Mis mari see on?


5. Missuguse linna vana-aasta pidustustelt on pärit juuresolev pilt?Foto: INTERNET

Vastuseid ootame teisipäeva, 1. jaanuari õhtuni e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..


Tuletame meelde, et Võrumaa Teataja mälumänguturniiri viimased küsimused ilmuvad neljapäeva, 3. jaanuari lehes. Lõplikud tulemused selguvad 10. jaanuari lehes. Kolmele paremale on Võrumaa Teataja välja pannud auhinna, lisaks loosime välja loosi-
auhinna.

20 PÄEVA ENIMLOETUD