Menu

.      

Politsei tabas Põlvas mastist Ukraina lipu rebinud mehe

  • Kirjutas BNS

Politsei uurib Põlvas Ukraina lipu vargust FOTO: Aigar Nagel

Lõuna prefektuuri ametnikud tabasid mehe, kes üritas Põlvas pooleks saagida lipumasti, kus lehvis Ukraina lipp, kuid lõpuks haaras kaasa vaid lipu. 

Aprilli alguses avastati, et Põlva keskväljakul on keegi püüdnud läbi saagida lipumasti, kus lehvis Ukraina lipp. "Küllap ei olnud vandaalitsejal mõistuse kõrval ka jõudu, sest ühel hetkel jättis ta töö pooleli ja näppas lipu lihtsalt ära," märkis Lõuna prefektuur. 

Politseinikud asusid uurima, et kellele võis see mast ja lipp nii palju ette jääda, et saag kaenlas keset ööd keskväljakule kõmpis. Uurimise käigus tehti kindlaks, et „saekangelaseks“ oli kohalik 59-aastane mees, kes oli enda sõnul ligemale kaks nädalat jutti alkoholi pruukinud.

Pärimise peale, miks ta selliselt vandaalitsema kukkus, vabandas mees, et ega tal Ukraina ega ukrainlaste vastu midagi olegi. Ta ei mäletanud, et oleks üldse keskväljakul käinud, veel vähem seal saemeistrit mänginud ja sellise jamaga hakkama saanud  

"See aga, et ei mäleta, ei vabasta vastutusest. Välisriigi lipu maharebimine, rüvetamine või muul viisil teotamine on kuritegu, mille eest võib kohus karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega," märkis prefektuur. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD