Menu

.      

Päästjad tõid leekidest välja raskelt viga saanud naise

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrumaal süttis möödunud nädala lõpus elumaja, kust päästjad tõid välja raskelt vigastada saanud eaka naise. 

7. jaanuaril kell 2 öösel sai häirekeskus teate, et Võru vallas Sika külas põleb elumaja. Päästjate saabudes olid katusest leegid väljas, teatasLõuna päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile. 

Päästjad nägid aknast kannatanut ja tõmbasid majast kohe välja eaka naise, kes anti üle kiirabimeedikute hoole alla ja viidi kriitilises seisundis Tartusse kliinikumi.

Tulekahju kustutati kell 4.50. Kuuriga kokkuehitatud maja muutus kasutamiskõlbmatuks.

Eemalt leiti päästetud naise poeg, kes oli koos emaga märganud ahju juures leeke ja hoonest koos väljunud. Kui poeg läks abi kutsuma, oli eakas naine aga millegipärast hoonesse tagasi läinud ja siis juba sealt iseseisvalt välja ei saanud. Poeg tunnistas, et põleng võis alguse saada pragudega kütteseadme kasutamisest.

Päästjad hoiatavad, et katkisest kütteseadmest võib alguse saada hävitavate tagajärgedega tulekahju. Põlengute ennetamiseks tuleb kütteseadet regulaarselt hooldada ning selle korrasolekut kontrollida. Leitud vead tuleb enne seadme kasutamist parandada. 

Järgmise päeva ennelõunal käisid päästjad hoone järelkustutustöödel. Ruutmeetri ulatuses põles vahesein.

Kütteseadmeid tuleb puhastada igal aastal ja korter- või ridaelamus peab seda ilmtingimata tegema kutsetunnistusega korstnapühkija.

Eramaja omanik saab hooldada kütteseadmeid ise, kuid iga viie aasta tagant peab ka tema kutsuma professionaali, kes -ahjud, -pliidid puhastaks ning nende korrasoleku üle vaataks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD