Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 61 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas BNS

Politsei kõrvaldas möödunud ööpäeval juhtimiselt 61 narko- või alkoholijoobe tunnustega sõidukijuhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Pühapäeval juhtus kaks rasket liiklusõnnetust, milles kummaski sai üks inimene vigastada. 

Esimene õnnetus juhtus kell 5.33 Harjumaal Ardu alevikus Jõe tee 17 maja juures, kus alkoholijoobe tunnustega 47-aastane mees sõitis sõiduautoga Peugeot 508 teelt välja vastu maja. Sõidukis viibinud 30-aastane mees toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitamisel, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 21.11 Harjumaal Rae vallas Tallinna ringtee 14. kilomeetril, kus 27-aastane naine sõitis Volkswagen Golfiga otsa sõiduautole Audi A6, mis oli pargitud osaliselt parempoolses sõidureas ja sõidutee servas. Esialgsetel andmetel ei põlenud Audi ohutuled ja teele ei olnud paigaldatud ohukolmnurka. Volkswageni juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

20 PÄEVA ENIMLOETUD