Menu

.      

Põlva maavanem võttis koordineerimise üle

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Põlva Maavalitsus

Põlva maavanem Igor Taro võttis üle maakondade koordineerimise 2017. aasta esimeseks kvartaliks, mille jooksul valmib tegevuskava maavalitsuste kaotamiseks ning ülesannete üleandmiseks.

„Selle perioodi peamiseks ülesandeks näen tegevuskava, mille järgi maavalitsuste ülesanded tuleb järgmise aasta alguseks jaotada ning mõelda väljakutsetele, mis sellega kaasnevad. Eelkõige on see küsimus regionaalarengust. Olgem ausad, ükski pealinna suunas liikuv töökoht meie piirkonna edenemisele kaasa ei aita,“ sõnas Taro.

Koordinaatori ülesanne on kõikide maavalitsuste nimel teiste riigiasutustega suhtlemine, seaduseelnõude kohta maakondade arvamuste koondamine, vajadusel ka muudes küsimustes eestvõtmine. Lihtsamalt öeldes sarnaneb maavalitsuste koordineerimine teatud mõttes riikide eesistumisega Euroopa Liidus - koordinaatori rolliks on koguda ühised seisukohad ning korraldada töögruppide nõupidamisi.

Sellega kaasneb ka suurem tähelepanu Põlva maakonnale ning võimalus tutvustada piirkonda ja tema väärtusi kõigile, kes koordineerimise perioodil siia satuvad. Ühe viimase aja uuendusena toimuvad ka riigihaldusministri nõupidamised maavanematega Tallinna asemel eri paikades ning järgmine neist on kavas veebruaris Põlvamaal.

12. jaanuaril otsustas Vabariigi valitsus, et maavalitsuste töö lõpetatakse 1. jaanuariks 2018 ning funktsioonid jaotatakse ministeeriumide ja olemasolevate ametite vahel. Muudatuste järel ülesanded ei kao, maavalitsuste hoonetes jätkavad tegutsemist riigimajad. Tegevuskava maavalitsuste osas peab valitsusse jõudma märtsis.

„Rahandusministeeriumi esialgne plaan nägi ette, et 476-st töökohast umbes 200 kaob – need ei liigu teistesse riigiasutustesse ega omavalitsustesse. Põhiküsimus on selles, kas need peaksid just maakondadest kaduma või pigem tõmbaks avalikku sektorit koomale pealinnast. Meil on, mille üle mõelda ja mida arutada,“ märkis Taro.

Maavalitsuste koordineerimine käib külakorda tähestikulises järjekorras, igas kvartalis on koordinaator üks maavalitsus. Põlva maavanem võttis koordineerimise üle Lääne-Virumaalt ning annab aprillikuus teatepulga üle Pärnule.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED