Menu

.      

Tere Põlva piimakombinaat jääb tööle

Maaeluminister Tarmo Tamm saabumas 3. veebruaril Üvasi tallu Põlvamaal. Üleeile (12. veebruaril) sai Tarmo Tammel ministriametis oldud täpselt kaks kuud. Tarmo Tamm on olnud tosin aastat Põlva linnapea.           Foto: ANDREI JAVNAŠAN

• Kesk-Eestisse tuleb umbes 50miljoniline ühistuline piimatööstus, milles riigi osalus 15 miljonit •

MAAELU • Maaeluminister Tarmo Tamm tuleb sel nädalal Võrumaale. Ülemöödunud nädala lõpus kohtus minister Himmastes põllumeestega ja vastas nende küsimustele. Tõdeti, et lehmade arv on Eestimaal kahanenud 13 000 ja sigade arv koguni 100 000 võrra.

Naljaga pooleks võib ju meenutada ütlemist: kui see on kriis, siis sellise kriisi ajal ma elada tahangi. Ütleja on nüüd Brüsseli palgal ja millised on seal palgad, isegi pärast töölt lahkumist!?

Sellepärast võim kallis ongi.

Eestimaa kriisi puhul on kasu see, et põllumehed on seljad kokku pannud. Näitena Imavere rapsikoogitehas. Maaelu arengukavas on ühistulise piimatööstuse loomine Kesk-Eestisse, mida riik toetab 15 miljoni euroga.

„Toodangule tuleb anda suuremat lisaväärtust igas mõttes,” ütles Tarmo Tamm Üvasi talus kitsegrilljuustu maitstes. „See kehtib ka suurte farmide kohta.”

Himmastes ei pääsenud minister Tarmo Tamm ka küsimusest, et mis saab Tere Põlva piimatööstusest?

Ministri sõnul on mehed lubanud Põlva tootmisosakonna töös hoida, seda olevat ministrile kinnitatud reedel, 3. veebruaril.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED