Menu

.      

Vastu puud paiskunud autos sai kolm inimest vigastada

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Põlvamaal said laupäeva hommikul vastu puud paiskunud autos kolm inimest vigastada.

Õnnetus juhtus kella 11 ajal Kanepi vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 224. kilomeetril, kus 24-aastane naine sõitis Seat Ibizaga libeduse tõttu teelt välja vastu puud, teatas siseministeerium BNS-ile.

Koheselt keegi politseisse ei pöördunud ja kiirabi abi ei vajanud. Küll aga pöördusid pühapäeval sõiduki juht ja temaga koos autos olnud 24-aastane naine ning 26-aastane mees Lõuna-Eesti haiglasse kontrolli.

Politsei sai pühapäeval teate kahe raske liiklusõnnetuse kohta

Politsei sai pühapäeval teate kahe raske liiklusõnnetuse kohta, millest üks juhtus küll päev varem, kuid selles viga saanud sõitjaid pöördusid haiglasse pühapäeval.

Õnnetus juhtus laupäeval kella 11 ajal Põlvamaal Kanepi vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 224. kilomeetril, kus 24-aastane naine sõitis Seat Ibizaga libeduse tõttu teelt välja vastu puud, teatas siseministeerium BNS-ile. Koheselt keegi politseisse ei pöördunud ja kiirabi abi ei vajanud. Küll aga pöördusid pühapäeval sõiduki juht ja temaga koos autos olnud 24-aastane naine ning 26-aastane mees Lõuna-Eesti haiglasse kontrolli.

Pühapäeval juhtus õnnetus kella 12.38 ajal Jõgevamaal Jõgeva vallas Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 45. kilomeetril, kus 25-aastane mees hakkas Volvo S60-ga tegema möödasõitu teisest sõiduautost, kui kõrvalteelt sõitis talle ette BMW X5, mida juhtis 32-aastane naine. Volvo juht sai vigastada ja kiirabi viis ta Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

Politsei tabas ööpäeva jooksul 28 joobes juhti

Politsei tabas möödunud ööpäeval Eesti eri paigus 28 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Kolm juhti olid esialgsetel andmetel uimasteid pruukinud ja ülejäänutel olid alkoholi tarvitamise tunnused, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30-500 päevamäära suuruse rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED