Menu

.      

Igor Taro kinnitusel saab Taevaskoda külastada edaspidigi tasuta

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrumaa Teataja

Maavanem Igor Taro kinnitusel saab Taevaskoda külastada edaspidigi ilma rahata.

"Meedias levima läinud mõne vallajuhi uitmõte tundub absurdi valdkonnast - Eestis ei maksustada loodusobjektide vaatamist, merd või puhast õhku," selgitas maavanem. "Põlvamaa omavalitsusliidu turismireisist Bulgaariasse võitis kahtlemata Kuldsete liivade turismiklaster, kuna selle sõidu maksumus ületas oluliselt valdade aastast panust maakonna turismiedendamisse."

Meedias rohkelt kriitikat pälvinud maksumaksja raha eest korraldatud POL-i reisi järel nentis omavalitsusliidu esimees, reformierakondlasest Valgjärve vallavanem Kaido Kõiv, et Bulgaarias tegeldakse aktiivselt turismi edendamisega ning Põlva maakonnas on Taevaskoja külastamine endiselt tasuta.

Maavanema hinnangul tuleb tuleviku Põlvamaa valdades turismiklastri arendamisega tegeleda tõsisemalt kui seni. Ja terve mõistuse piire ületavad ideed võiks kõrvale jätta. "Mõelda tuleb üle endiste vallapiiride ja piirkonnale laiemalt, sest ükski maakonna külastaja ei säti oma plaane halduspiiride järgi. Nagu kõnelustest turismiettevõtjatega on selgunud, pole ka vallavõimud siiani nende murede vastu suuremat huvi tundnud," märkis maavanem.

PÕLVA UUDISED