Menu

.      

Põlvas saab peagi taas ujuda

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne

Põlvas on ehitajad lähipäevil lõpetamas ujula renoveerimist, mis toob peagi piirkonna elanikele mugavad suplusvõimalused, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Põlva spordikooli direktori Markus Käo sõnul väidavad ehitajad, et saavad tööd tähtajaks valmis. «Kui algul töötati esmapäevast reedeni, siis viimasel ajal on mehed majas olnud ka nädalavahetustel,» selgitas Käo. «Võrreldes suvega on neid ka rohkem ametis. Suvesse jäid lammutus, põrandavalamised ja seinaladumised. Praegu toimetavad korraga nii maalrid, elektrikud, santehnikud, saunalavade tegijad kui ka plaatijad.»

Ujula vajab ka terviseameti luba. «Seega tuleb esmalt ette võtta korralik basseinipesu, siis bassein täita, lasta vesi soojaks ja võtta veeproovid. Ainuüksi proovide vastuste saamisega läheb nädal, mis tähendab, et parimal juhul saame avamispeo pidada novembri lõpus,» selgitas direktor.

Ühtegi täiesti valmis sauna või riietusruumi direktoril esmaspäeval ette näidata ei olnud. Üks saun ootas kerist ning sealsed lavalauad veel kord õliga ületõmbamist. Ka riietusruumid olid peaaegu valmis – ühendamata olid lambid ja lülitid ning sisse tõstmata kapid. Ühes duširuumis olid segistid ja kraanid paigaldatud, teises veel mitte. Uuenenud ujula kummaski riietusruumis on 50 kappi.

«Usun, et Põlva tingimustes katab see meie vajadused ära. Rohkem vatti saavad kapid, kui lasteaiad või koolid käivad kohustuslikus ujumistunnis. Lausa sadat inimest õhtul korraga ujuma kindlasti ei tule,» eeldas Käo.

Mõlemas riietusruumis on leilisaun, ujula poolt aga pääseb meeste ja naiste ühisele saunaalale. Muu hulgas asub seal ka aroomi- ja aurusaun. «Vähemalt riietusruumi saunades saab käia iga päev. Üldkasutatav ala on lahti kindlasti nädalavahetustel, nädala sees ilmselt mitte kaheksast hommikul – aga eks seda näeme,» arutles direktor.

Investeeringu kogumaht jääb Käo andmeil poole miljoni euro kanti. Riigi eraldatud 400 000 eurost läks ehituspakkumus ligi 100 000 euro võrra kallimaks ning puudujääv raha leiti valla eelarvest. Ehitas OÜ Eston-V Põlvast.

PÕLVA UUDISED