Menu

.      

Põlvas 31. detsembril enam sünnitada ei saa

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Kuna Põlva haiglas uuest aastast enam lapsi ilmale tuua ei saa, suunatakse sünnitusabi vajajad juba vana aasta viimasel päeval LõunaEesti haiglasse Võru külje all või Tartusse ülikooli kliinikumi, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Jaanuarist Põlva haiglas enam sünnitustegevusega seotud valveringi ei ole. Asutuse juhataja Margot Bergmanni selgitusel on kõiki Põlva haiglas vastuvõtul käivaid lapseootel naisi, kelle sünnitustähtaeg aastavahetuse paiku, teavitatud, kuidas on korraldatud töö 1. jaanuarist. Neid on tema sõnul alla viie.

«Nii 31. detsembril kui pärast seda võib pöörduda sünnitegevuse alguses Põlva haiglasse, kus tehakse otsus: kas suunata naine Lõuna-Eesti haiglasse või Tartu ülikooli kliinikumi,» märkis juhataja.

Ta rääkis, et kui sünnitaja pöördub Põlva haiglasse olukorras, kus teda enam edasi suunata ei ole võimalik, tuleb sünnitus vastu võtta kohapeal hetkel sobivaimas ruumis. Sellisel puhul pakuvad sünnitusabi erakorralise meditsiini osakonna töötajad.

Päeval on haiglas nii günekoloog kui ka ämmaemand, ent seniseid ruume sel eesmärgil tulevikus alles ei hoita. Meditsiiniasutuse juht lisas, et hoones asuvad ka SA Tartu Kiirabi ruumid, seetõttu on võimalik leida kiireloomulist transporti.

Kõik sünnitus- ja günekoloogiaosakonna töötajad on Bergmanni sõnutsi oodatud jätkama tööd Põlva haiglas ning nende kõigiga on ka räägitud. 1. jaanuaril tööd alustav ämmaemanduskeskus luuakse sünnitus- ja günekoloogiaosakonna allüksusena ning ämmaemandate iseseisva töö tulemusena suureneb günekoloogide vastuvõttude arv. See võimaldab teha Põlvas senisest rohkem günekoloogilisi protseduure, mille pärast seni sõideti Tartusse.

«Seega jätkavad ämmaemandad, günekoloogid ning ka lastearst. Haiglas on tehtud ümberkorraldusi, et tööd saaks jätkata samaväärselt,» lisas juht.

Osakond jääb oma ruumidesse, millest suuremat osa hakkab kasutama uus ämmaemanduskeskus. Ruumid on ümber planeeritud nii, et rasedatel ja sünnijärgses kontrollis käivatel naistel oleks hea vastuvõtule tulla. Nendele naistele, kes tulevad vastuvõtule pere teise lapsega, kujundatakse lastetuba. Keskuses töötavad ämmaemandad toetavad naisi ja peresid enne rasedust, raseduse ajal, sünnitusel ja sünnitusjärgsel perioodil.

PÕLVA UUDISED