Menu

.      

Haigekassa võtab Põlva haigla raviarved luubi alla

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Haigekassa otsustas pärast suhtlust Põlva haigla juhiga, et hakkab haigla raviarveid uurima, kirjutab Postimees.

«Haigekassa kontrollib raviarveid lisaks etteplaneeritud töödele ka inimeste vihjete ja meedias kajastatud kahtluste peale,» põhjendas haigekassa kommunikatsioonijuht Evelin Trink.

Postimees avaldas 11. juunil Põlva haigla juhi Margot Bergmanni kirjad oma töötajatele, milles seisab tema üleskutse tekitada haigekassale kopsakamaid raviarveid. «On vaja majasiseselt patsiendid ringlema panna. Seega palun mõelge 3 x enne, kui te patsiendi koju saadate. Enamus patsiente oleksid sobilikud jätkama taastusraviga. Ka mööda koridori jalutamise saame aeroobse treeningu arvele kirjutada – see aga on meile kõik raha. /---/ Palun analüütikul ka veel teile ühe täpsustava infokirja saata, millised väikesed nipid on raha koju toomiseks!»

Haigekassa ootab infot ka Põlva haigla patsientidelt, kes kahtlustavad, et neid võib olla raviarvete paisutamisel ära kasutatud. «Kõik saavad oma raviarveid vaadata keskkonnast digilugu.ee, see on lihtne,» julgustas Trink.

Info raviteenuse saamise ja sisu kohta on oodatud ka teiste raviasutuste patsientidelt. Põlva haigla eitab soovi haigekassat tüssata. «Arvete kunstlik juurde tekitamine on välistatud,» seisab Põlva haigla kommunikatsioonispetsialisti vastulauses.

Haigla nõukogu liige, günekoloog Liivi Maran lisas, et kriisiajal leiti võimalus, et juba testitud ja nakkusvabale haigele sai hakata tegema taastusravi, alustades lihtsast kõndimisest füsioterapeudi juuresolekul.

Haigekassa sõnul selguvad kontrolli tulemused sügisel, samuti on samal ajal uurimisel mitme teise haigla arved.

PÕLVA UUDISED