Menu

.      

VIDEO Mis see on, mis algab 318 meetri kõrguselt ja lõpeb 337 kilomeetri kaugusel?

  • Kirjutas Kalev Annom

Laupäeva, 17. juuni hommikul anti Suurelt Munamäelt start sajale võistkonnale eraldi gruppides alates kella kaheksast kella kaheteistkümneni. Foto ja video: KALEV ANNOM

Möödunud laupäeval oli Suure Munamäe vaatetorni juures väga rahvarohke ja kärarikas. Nimelt anti sealt seitsmendat korda start jooksule Tipust Topini, kus 318 meetri kõrguselt starditi 337,5 kilomeetri pikkusele jooksule, mille lõpp-punkt oli Pirita TOP (olümpia purjespordi keskus).

Tuhat jooksjat

Seekordsele jooksule oli registreerunud rekordarv jooksjaid. Kui mullu startis 80 kümneliikmelist võistkonda, siis sel korral sada kümneliikmelist võistkonda ehk tuhat jooksuhuvilist.

Peakorraldaja Sten-Eric Uibo sõnul täitusid kohad jaanuaris minutitega. Tegu ei ole võistlusega, tegu on enda väljalülitamisega tavarütmist. Aega küll võetakse, kuid kõige tähtsam on raja läbimine, mis võtab aega üle ööpäeva ja joostakse katkematult, ka öösel.

Liikumis(aerutamis)aasta

Liikumisaastal on see väga võimas üritus ja korraldajatelt kuuldus mõtteid, et kas seadagi hirmpikale rajale lastavate jooksjate arvu piiriks sada võistkonda.

Tipust Topini rada kulges: Haanja-Rõuge-Nursi-Sõmerpalu-Sulbi-Kooraste-Otepää-Palupera-Elva-Nõo-Külitse-Tartu-Lähte-Elistvere-Jõgeva-Vägeva-Vaimastvere-Väike-Maarja-Tapa-Lehtse-Aegviidu-Kehra-Maardu-Pirita. Valitud on väiksema liiklusega teed.

Võrumaalt saab alguse ka teine tuhande osalejaga võistlus. See on Võhandu maraton Tamulalt Võõpsusse.