Menu

.      

VIDEO Harukordne rada esimesel Luhamaa piirijooksul

  • Kirjutas Kalev Annom

PIIRIJOOKS > Esimene piirijooks tõi Luhamaale üle poole tuhande inimese, sest peale jooksjate ja kõndijate oli kohal ka palju võistlejate saatjaid ning lastejooksudel osalejate isasid-emasid. Huvi pakkus ka külakeskuse juures olev politsei- ja piirivalveameti tööd tutvustav väljapanek. Kohapeal oli võimalik ka abipolitseinikuks asumise ankeet täita.

Piirijooks õigustas oma nime

Pikemate ditantside (9 ja 5,5 km) jooksjad pääsesid kontrolljoonele, mis oli omamoodi boonus, kuid ilm ei hellitanud ja pikemaks uudistamiseks aega ei jätkunud. Nii lähedale kontrolljoonele pääsesid ainult jooksjad. Ilma võistlustel osalemise numbrita sinna asja ei olnud.

Piirijooksul oli üheks kohustuslikuks teemaks hiljutine kahe logistiku Venemaale eksimine. Meenutamata ei jäänud ka niinimetatud Eston Kohveri piirilt „varastamine” ning piiri- ja korrakontrollijate rongi ette sõitmine.

Kiireimad

Pikemal (9 km) distantsil olid kiireimad Raido Ränkel, Joosep Perv ja Aimar Hussar. Naistest kiireim Minna Kelk oli üldjärjekorras 28., Sirli Hanni 32. ja Sigrit Müürsepp 44. kohal.

5,5kilomeetrisel rajal olid kiiremad Erik Marten Zernant, Jako Harlis Kale ja Kert Hüvato. 1,1kilomeetrisel minijooksus lippasid tublilt Andri Lubi, Romet Paavel ja Eduard Neumann.