Menu

.      

Andres Kõiv: kiire seadusemuudatus ei päästa projekti

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

PROBLEEM • Riigivaraseaduse muudatus ei päästa Võru töökohtade projekti elluviimist, sest toetusvoorule projektide esitamise tähtaeg saab enne täis. Selline on Võru maavanema Andres Kõivu vastus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eilsetele kommentaaridele.

Käesolev teema on jätkuks neljapäeval ilmunud artiklile. Kõiv väitis siis, et maavalitsuse aastaid ette valmistatud Võru tööstusalade projekt on seiskumise ohus. Uute töökohtade rajamist ja piirkonna arengut ergutav projekt on tema sõnul jäänud ministeeriumisse takerduma.

„Ministeerium ei ole aasta jooksul leidnud aega, et mõelda kaasa Võru tööstusalade projektile või teha vajalikke otsuseid selle elluviimiseks,” lausus ta mõned päevad tagasi.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõuniku Kadri Tonka sõnul tegelevad ministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) aktiivselt töökohtade loomisega ning ministeerium peab seda oma tähtsaimaks prioriteediks.

„Selleks, et nii Võrumaal kui ka mujal Eestis oleks kohalikel omavalitsustel lihtsam tegeleda tööstusalade loomisega, on riigikogu menetlusse jõudnud riigivaraseaduse muudatus, mis võimaldab tulevikus riigil omavalitsustele ettevõtluse arendamiseks tasuta maad anda,” ütles Tonka. Riigivaraseaduse muudatus oli tema sõnul valitsuse päevakorras eelmisel nädalal ja peaks jõustuma 1. aprillil.

„Me oleme kursis plaanitavate riigivaraseaduse muudatustega,” lausus Kõiv. „On selge, et Võru maakonda antud juhul see seadus ei aita.”

Seadus jõustub Kõivu sõnul kõige varem 1. aprillil ning pole reaalne, et maade üleandmine saaks toimuda seaduses ette nähtud protseduuri järgides 28 päeva jooksul, mil sulgub EASi piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise taotlusvoorust tööstusalade ehituseks rahade taotlemise voor. „Oleme seda ka ministeeriumile kirjalikult selgitanud,” lisas Kõiv.

Uute töökohtade loomisele suunatud Võrumaa tööstusalade projekt tugineb riiklikul Kagu-Eesti tegevuskaval. Nelja tööstusala – Võrusoo, Võrukivi, Vastseliina ja Rõuge – osalist väljaehitamist plaanitakse rahastada EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest, mille esimene taotlusvoor korraldatakse sel kevadel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD