Menu

.      

Antsla plaanib tervisekeskust

Tervisekeskuste investeeringute toetusvoor on Merike Prätzi sőnul Antsla jaoks hea vőimalus lahendada hooldekodu ruumipuudus ja ehitada samas perearstidele uued kaasaegsed ruumid. Antsla taotlus oli Vőrumaa piirkonnas seejuures ainus.       Fotod: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

SUUR PLAAN • Antsla vallavalitsus esitas mai alguses toetustaotluse praeguse hooldekodu kõrvale tervisekeskuse rajamiseks. Projekt näeb ette vana katlamaja lammutamist ja selle kohale 500ruutmeetrise uue tervisekeskuse hoone ehitamist. Taotletava struktuuritoetuse summa on ligi 566 000 eurot.

Antsla vallavanema Merike Prätzi sõnul puudutab uue hooldekodu projekt eelkõige perearste, kes töötavad praegu üldhooldekodu rendipinnal. Hooldekodu kohtadest on tema sõnul kõikjal Võrumaal puudus ja laienemisplaane peeti varemgi.

„See on meie jaoks hea võimalus lahendada hooldekodu ruumipuudus ja ehitada samas perearstidele uued nüüdisaegsed ruumid,” lausus Prätz. Antsla taotlus oli Võrumaa piirkonnas seejuures ainus.

Prätzi sõnul on hooldekodus praegu 37 voodikohta, mis on kõik täidetud. „Hooldekodu kohtade osas on kõikjal suur puudus, oleme sunnitud inimesi ka mujale paigutama,” lausus Prätz. „Kui praegu tuleks ootamatult panna inimene ööpäevaringsele kohale, oleks see probleem.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD