Menu

.      

Kohvikute ja restoranide nädalal sai mekkida kohaliku päritoluga toorainest hõrgutisi

Restorani Postmark esindaja Angela Viiluka sõnul broneeriti võrreldes kevadise kohvikute ja restoranide nädalaga rohkem laudu suuremale seltskonnale. Pühapäeva õhtu restoranis Postmark.  Foto: ERAKOGU

KOHALIK TOIT • Möödunud nädalal peeti Võrumaal kohvikute ja restoranide nädalat. Eelmine kohvikute ja restoranide nädal toimus Võrumaal kevadel, kuid tookord ei olnud Uma Meki kaubamärgi ning ürituse vahel seost. Võrumaa turismikoordinaatori Kadri Moppeli sõnul otsustati seekord teha teisiti, sest Uma Mekk on kaubamärk, mis annab sööjale lubaduse, et suhu pandav on Võrumaa mullast võrsunud ja armastusega kasvatatud toorainest valmistatud traditsioonilise mekiga toit.

Osalemiskutse koos tingimustega saadeti Moppeli sõnul kõikidele MTÜ Võrumaa Turismiliit liikmetele ja ettevõtetele, kes võtsid osa kohvikute ja restoranide nädalast aprillis.

„Mul on siiralt hea meel, et Võrumaal leidus viis uuendusmeelset ning riskialdist ettevõtet, kes soovisid Uma Meki menüüsid arendada ja pakkuda. Ettevõtja jaoks tähendas see, et menüü koostamisel pidi vähemalt 50 protsenti toorainest olema kohaliku päritoluga (Võru-, Põlva- või Valgamaalt) ning toidu valmistamisel tuli silmas pidada kohalikke toiduvalmistamise traditsioone,” selgitab Moppel osalejate valikut ning osalemise tingimusi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD