Menu

.      

Võrumaa ajalookogumiku toimkond tuli kokku

Võrumaa muuseumi vanemteadur, Võrumaa ajalookogumiku koostaja Arthur Ruusmaa eile oma töötoas. 						                    Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

KOGUNEMINE • Neljapäeval oli Võrumaa ajalookogumiku koostamise toimkonna koosolek, kus vaadati üle saabunud ettepanekud. Üleskutsele esitati 36 ettepanekut, kus põhiteemad olid Võrumaa kultuuri- ja hariduselu, vabadusvõitlus ja isikute lood. Toimkond tänab kõiki pakkujaid ja ootab edaspidigi aktiivset koostööd, et teos saaks kõikidele võrumaalastele ja võrulaste looduna.

Seekordsel koosolekul arutati kogumiku struktuuri ja jagati see suurematesse teemadesse: sissejuhatav osa, sport, kultuur, haridus, tööstus ja majandus, vabadusvõitlus, haldus, sümboolika, kirikulugu, võru keel ja meel, varia. Teemade juurde jagati märksõnad, millele on juba pakkumised tulnud ja millele oleks vaja lisa otsida. Siin loodame lugejate kaasabile.

Paari nädala jooksul peaks nimekiri selgemaks saama, siis hakkame teemadega lähemalt tegutsema: vaatame üle saabunud materjalid, otsime kirjutajad ja abistajad ning illustreeriva materjali. Toimkonna tegevusest püüame ka edaspidi ülevaate anda ning koostöös loodame kogumiku kaante vahele saada.

20 PÄEVA ENIMLOETUD