Menu

.      

Võru linna ilmestavad pingid, kus jalga puhata

Võrulane Aare kiidab pinke väga: „Nii hea on poolel teel istuda, käin siit tihti mööda suvilasse.” Foto: AIGAR NAGEL

LINNARUUM • Oktoobris ilmusid linnatänavate äärde pingid, kus väsinud jalutajad ja poodlejad saavad jalgu puhata.

Pinkide paigaldamise eestvedaja on Võru linnavalitsus. Linnavalitsuse sõnul on nende poole pöördutud palvega, et linnas võiks olla rohkem kohti, kus vahel istuda saaks. Seepeale korraldas linnavalitsus aasta alguses kampaania, kus kutsus üles arvamust avaldama, kuhu oleks pinke kõige rohkem tarvis paigaldada. „Tuli mitmeid põhjendatud ja asjalikke ettepanekuid, millega linn ka arvestas,” seletas linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett.

Linnapea Anti Allase sõnul on see üks hea näide linnakodanike kaasamise põhimõttest „Võrus ei ole küll välja kuulutatud kaasava eelarve kampaaniat, aga see ei tähenda, et me linna juhtimisel ja eelarve koostamisel linnakodanike soovidest ei lähtuks,” rääkis Allas.

Praegu on linnatänavatele paigaldatud kümme uut pinki, mis asuvad Tallinna maanteel jalatsivabriku Abris ees, Kreutzwaldi tänaval, Kooli ja Pikal tänaval, samuti Vabaduse ja Vilja tänaval Postimaja peatuses, Jüri ja Petseri tänava nurgal, Kalevi bussipeatuse juures ning kaks pinki Luha tänaval uue Kaubamaja bussipeatuse juures.

Järgmisel aastal on seoses linna läbiva kergliiklustee valmisehitamisega plaanis paigaldada veel 14 uut pinki. Siis pannakse pingid ka Koreli oja kaldale.

Ühe pingi hind on 371 eurot, mis teeb praegu juba olemas olevate pinkide maksumuseks 3710 eurot.

20 PÄEVA ENIMLOETUD