Menu

.      

Võrumaal päästsid naabri koduvalve seadmed talumaja mahapõlemisest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Ööl vastu 5. novembrit kella kahe paiku sai G4S juhtimiskeskus tulekahjuhäire Võrumaal Rõuge vallas Heibri külas asuvast talumajast.

Väljakutsele sõitnud patrull avastas sündmuskohal, et valveseadmetega varustatud majaosas on pealtnäha kõik korras. Kuid maja teisest poolest, mis kuulub naabritele, tuleb katuse alt paksu suitsu. Maja uksest oli näha ka leeke. Turvatöötaja teavitas juhtunust häirekeskust.

Saunamajast välja tulnud meesterahvas tuli uurima, mis on juhtunud. Tegemist oli tõenäoliselt majaomanikuga. Majja sisenedes avastati, et ahju kohal on süttinud laetala, sein ja ühe ruutmeetri ulatuses lagi. Meesterahvas viskas tulekoldesse ämbriga vett ja summutas leegid. Turvatöötaja palus majast lahkuda, kuna hoone oli suitsu ja vingu täis ning seetõttu inimestele ohtlik. Õhu ligipääsu takistamiseks tulekoldele sulges ta ukse.

Kohale jõudnud päästjad tegid järelkustutust ja kontrollisid üle ega rohkem tulekoldeid ole. Tulekahju põletas ära paar palki ja osa laest. Valveseadmetega varustatud majaosa, mis tulekahjust märku andis sai kustutusveest kergemaid veekahjustusi.

G4S turvatöötaja sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega. „Maja pööningu põrandal oli liiv. Kui seal oleks olnud põlevmaterjale, siis oleks läbi lae tunginud leegid võinud jõuda katuseni välja,“ selgitas ta.

Tänu sellele, et naabri valveseadmed andsid tulekahjust teada jõuti tulekahju kiirelt kustutada ja päästa maja hävingust. Päästeameti andmetel sai põleng alguse ahju juurest, kuid täpsema põhjuse selgitavad päästekeskuse menetlusinspektorid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD