Menu

.      

Võru Kandles arutati 2017–2018 Liitva linnaosas kavandatavaid tänavaehitustöid

Kivi ja Liitva tänava piirkond 8. novembri pärastlõunal. Taamal Tallinna maantee. Keskel linnaosa peatänav – Kivi tänav –, kus on kavas kiirust piirata.

LIITVA LINNAOSA TULEVIK • Üleeile arutati Kandles Liitva linnaosas (Kivi, Pae, Eterniidi, Kruusa, Linavabriku tee, Kanepi, Lina, Niine, Ülase, Orase, Tulbi ja Humala tänav) järgmisel aastal planeeritavaid tänavaehitustöid. Kavas on kruusakattega tänavad katta kümnesentimeetrise asfaldipuruga ja see omakorda katta 2,5kordse pindamisega. Niisugune kate peaks vastu pidama rohkem kui kümme aastat.

 „Me ei suuda pakkuda ideaalset lahendust, kuid see on optimaalne, mida tuleval aastal teeme,” ütles linnapea Anti Allas. „Probleeme on seal, kus linnatänav puutub kokku kortermajade maaga, kuid sellele oskab vastuse anda OÜ Võru Kinnisvara. Koostöös linnaga tuleb lahendus leida,” lausus Allas.

Liitva linnaosa elanike küsimustele vastavad linnapea Anti Allas (vasakul) ja linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Risto Aim. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

„Esimesena võtame käsile Kanepi tänava, mis on väga halvas seisus, siis ootab järge Pae tänav,” loetles tööde järge linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Risto Aim. 2018. aastal rajatakse Kanepi tänava äärde kergliiklustee.

Liitval nagu mitmes teiseski linnaosas on probleemiks sademevesi, sest aastatega on tänavakatted aina kõrgemaks kasvanud. Pae tänavale katte panemisel on kavas võimaluse korral tänavapinda allapoole viia, et sademevesi kinnistutele ei tungiks.

Kõige rohkem probleeme oli Liitva linnaosas Kivi, Kanepi, Pae ja Lina tänaval, mis kõik ka kirja pandi.

Kell 17.30 alanud infotund lõppes kell 19.15.

Eile õhtul oli Kandles infotund Laane ja Männiku tänava piirkonna inimestega.

20 PÄEVA ENIMLOETUD