Menu

.      

Täna oodatakse Uma Meki suurlaadale kuni kolme tuhandet laadalist

Võrumaa Toiduvõrgustiku koordinaator Eda Veeroja eile lõunaajal Võru spordikeskuses enne, kui spordisaalist sai laadaplats. Esimese ettevalmistusena laotatakse maha taamal paistvad vaibarullid, et spordisaali põrand välisjalanõudest kahjustada ei saaks. 	  Foto: KADI ANNOM

AASTALAAT • Ostjad ning kauplejad kohtuvad Võru spordikeskuses, et pidada seitsmendat Uma Meki suurlaata. Kui neljapäeval oli laadale registreerunud kauplejaid 80, siis reede lõunaks oli see arv 95, mis on ka viimane piir arvestades spordisaali suurust. Võrumaa Toiduvõrgustiku koordinaatori Eda Veeroja sõnul on müügikohad enne broneeritud ning kindlad. „Kauplejaid on eelmise aastaga võrreldes veidi rohkem ja viimaste registreerujate mahutamiseks tehti ümberkorraldusi veel eile hommikul. Kauplejate valikul on peamine võimaldada Vana-Võromaa väikesel kohaliku toidu tootjal oma tarbijaga kokku saada,” selgitab Veeroja.

Ettevalmistused Võru spordikeskuses algasid eile õhtul kella seitsme paiku, et täna hommikul kell üheksa oleks laat valmis külastajaid vastu võtma. Varasematel aastatel on Veeroja väitel laata väisanud 2000–2500 külastajat, tänavu oodatakse kuni 3000 laadalist. Kõige tihedam on kauplemine kuni keskpäevani.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD