Menu

.      

8-aastased lapsed käisid Võrus ja Tartus mänguasju näppamas

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Võrus varastasid kolm kaheksa-aastast poissi ühest kauplusest mängupüstoleid ja maiustusi ligi 64 euro väärtuses. G4S turvatöötajad nägid, kuidas lapsed poetasid lelud koolikotti. Maksta lapsed nende eest ei kavatsenud ja turvatöötajad pidasid lapsed kinni ja andsid üle politseile.

Hoidmaks ära lapse õigusrikkumisi, tuleb tunda huvi tema tegevuste kohta ning selgitada tegude tagajärgi. Mida kiiremini eksimustele jaole saada, seda suurem on tõenäosus hilisemad rikkumised ära hoida. 

Tasub teada, et kuigi alla 14-aastaste laste puhul ei saa alustada väärteo- või kriminaalmenetlust, jätavad ka varasemas eas tehtud teod jälje. Väiksemate rikkumiste korral vesteldakse teo tõsidusest lapse ja vanematega. Korduvate tegude puhul ootab ees alaealiste komisjon.

23. novembri hommikul varastas kaheksa-aastane tüdruk Tartus ühest kauplusest mänguasju, ponisid ja erinevaid kinkekomplekte, mille koguväärtus oli ligi 43 eurot.

G4S turvatöötaja pani tähele, et tüdruk suundus mänguasjade riiuli juurde, võttis sealt asju ja pani koolikotti, edastas G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD