Menu

.      

Coopi kauplused muutuvad pangakontoriteks

Coop Eesti (varem Eesti Tarbijaühistute Keskühistu) teatas äsja, et ostab ära Moskva Pangale kuulunud Eesti Krediidipanga aktsiad. Samal ajal omandas väiksema osaluse ka Inbank. Krediidipank kaob, uue panga nimeks saab Coop Pank, mis pöördub näoga otse maainimese poole oma mitmesaja kaupluse kaudu.			            Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

UUENDUS • Sellist sõnumit kannab 30. jaanuari uudis, kus antakse teada, et 2017. aasta sügisel saab Krediidipangast Coop Pank. Coop Eesti  omandas 59,7 protsenti ASi Eesti Krediidipank aktsiatest, et luua Eestis tegutsevatest pankadest selgelt eristuva strateegiaga pank. Uue panga tegevjuhiks saab endine Hansapanga jaepanganduse juht Margus Rink, kelle sõnul tahetakse pakkuda lihtsamaid pangateenuseid Coopi 600 000 kliendile ning nendega seotud väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele. Tehinguid saab teha kauplustes, interneti- ja mobiilipangas.

Päris uus samm see Coopile ei ole, juba viis aastat on tarvitusel olnud maksekaart (Säästukaart Pluss), millel kasutajaid 9000 ja millega saab Coop Eesti 350 kaupluses raha välja võtta.

Coopi juht Jaanus Vihandi rõhutab, et sisuliselt saab praegusest Krediidipangast rahvapank, sest see on suurima, 80 000-liikmelise omanike arvuga ettevõte Eestis.

20 PÄEVA ENIMLOETUD