Menu

.      

Tänavuse Rõuge Puraka suurim saak oli 594 grammi kaaluv haug

  • Kirjutas Kadi Annom

Paremal selle aasta Rõuge Puraka kõige nobedam kalamees, kes vaid paar minutit pärast võistluse algust püüdis kinni esimese ahvenapoisi. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

VÕISTUPÜÜK • Laupäeva hommikul anti stardipauk Rõuge Suurjärve kaldal, algas kalapüügivõistlus Rõuge Purakas 2017. Purakat on üritatud püüda kümme talve, kaheksal korral on see korda läinud, kuid 2008. ja 2016. aastal on kalapidu kehvade jääolude tõttu ära jäänud. Sel aastal asus Eesti sügavaimast järvest raskeimat kala välja õngitsema 272 harrastuskalameest kogu Eestist, sekka osalejaid piiri tagant Soomest ja Lätist.

Esimene ahven püüti juba paar minutit pärast kalameeste jääleminekut. Esimese kala eest on eriauhind, seepärast oli tarvis püütud kalaga kohe kohtuniku juurde tõtata, et vastu võtta kinkekaart – lõuna kahele Saarsilla talukohvikus. Umbes 15 minutit pärast võistluse algust saadi kätte ka esimene särg.

272 osalejast õnnestus sel aastal saak püüda 106 kalastajal. Korraldaja Karel Saarna sõnul oli neil kõigil asja ka auhinnalaua taha, sest keegi ei jäänud premeerimata.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD