Menu

.      

Kompetentsikeskus peab saama abimeheks, mitte ärimeheks

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Väimelas asuvad kompetentsikeskust külastanud riigikogulane Valeri Korb oli Tsenterist positiivselt üllatanud ning tõdes, et Lõuna-Eesti ettevõtjatele on kompetentsikeskus innovatsiooniks hädavajalik. „Kui ettevõtjatel on kõrval keegi, kes suunab, aitab, julgustab ja õpetab, on see firmadele, piirkonnale ning kokkuvõttes kogu riigile väga vajalik,“ sõnas riigikogulane.

Ta lisas, et just innovaatilised ideed on need, mis meie ettevõtjaid eksporditurgudel eristaks. „Et välismaa ettevõtetega konkureerida ei piisa ainult meie töökusest, vaid vaja on ka uuenduslikke ideid. Veendusin, et Tsenter neid puidutöötlejatele ka pakub,“ leidis Korb. Tema sõnul tuleb ministeeriumitel mõelda, kuidas kompetentsikeskuseid enam finantsiliselt toetada. Korbi hinnangul ei peaks kompetentsikeskus Exceli tabelis näpuga järge ajama tuluallikates, sest otsese rahalise kasu asemel on oluline ka kaudne kasu.

Riigikogulase hinnangul on kompetentsikeskusel ka oluline roll noorte harimisel, et noorte silm tootvale tööle minekuks särama lööks. „3D-masinad, puidule kõrgekvaliteetsete piltide printimine ja muud tehnoloogilised võimalused võiksid noortele kindlasti huvi pakkuda. Elu on edasi läinud, ametid ja teadmised on muutunud ning ettevõtjadki peavad uuendustega kaasas käima, et konkureerida nii töötajate kui ka turgude pärast,“ selgitas Korb.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD