Menu

.      

Väikelaen puhkusereisi finantseerimiseks – on see hea mõte?

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Esimeste päikeseliste ilmade saabudes ja suve hakul on paljudel mõttes üks: kui vaid saaks puhkuse ajal võtta ette mõne reisi üheskoos terve perega ning peesitada palmide all või minna mõnda unelmate sihtkohta, kuhu süda on ihaldanud reisida juba aastaid. Paraku võib sellise mõtte teostamisel jääda ette rahapuudus. Kui pole olnud aega puhkusereisi jaoks raha kõrvale panna, ent soovid puhkust nautida rahamureta, siis võib appi tulla hoopis väike laenusumma. Järgnevas artiklis annab www.laen247.com nõuandeid selle osas, millal on selline idee väärt teostamist ning kuidas oma puhkusereis hõlpsalt finantseerida.

Nagu iga laenu puhul tuleb mõelda sellele, kas laenu eesmärk tasub end ära pikas perspektiivis. Üks reisilaenu eeliseid on võrdlemisi väikese summa vajadus, kuna reisi tarbeks ei ole vaja tavaliselt rohkem laenata kui paarsada kuni tuhat eurot. Sellest hoolimata võib aga isegi kõige pisem laenusumma muutuda koormavaks, kui summat taotleda ajal, mil eelarves ei ole niigi eriti ruumi olemasolevate kohustuste ja igapäevaste väljaminekute katmiseks. Seetõttu tuleb mõelda, kas reis on laenukohustust tõeliselt väärt.

Kui ei ole päris kindel, kas laenumaksed oleksid jõukohased, oleks mõistlik alustada eelarve koostamisest. Mõtle sellele, kui pika aja jooksul sooviks laenu tagasi maksta. Puhkuse jaoks laenamisel võib olla mõistlik laenata kuni aastapikkuse makseperioodiga, kuna pikema perioodi puhul muutuks laenu maksmine juba pisut stressirohkeks. Poleks ju tore maksta reisilaenu eest mitu aastat pärast reisil käimist? Perioodi kõrval on oluline mõelda ka sellele, millist liiki laen oleks kõige sobilikum. Laenuturul on mitmekesised valikud: võid võtta nii krediitkaardi, SMS-laenu, tarbimislaenu, mobiilse krediitkaardi ehk tarbijakrediidi või kas või ühisrahastuslaenu. Konkreetne valik sõltub eelkõige sinu isiklikust maksevõimekusest ja vajadusest, ent puhkuse jaoks laenamisel on otstarbekas laenata pigem tagatise nõudmiseta. Sellised laenud võivad olla küll kõrgema intressiga kui tagatisega laenud, ent võttes arvesse, et laenu võtmisel ei pea oma varaga riskima, on see mõistlikum variant lühiajalise laenu võtmiseks. Selliste laenude piirsummad on ka võrdlemisi paindlikud ning võivad olla nii 50 eurot kui ka lausa 1000 eurot.

Pea ka meeles, et laenu võtmist ja reisi planeerimist ei tohiks jätta viimasele minutile. Isegi laenuga reisi finantseerimisel tuleb mõelda sellele, kuidas napsata endale parim tehing: broneeri reisipiletid juba varakult, võrdle interneti vahendusel majutuskohti ning ära lase end turistina lollitada, tee enne sihtkoha kohta pisut uurimistööd, et välja selgitada parimad ostukohad või restoranid.

Kui taotled tagatiseta väikelaenu nagu kiirlaen või SMS-laen, ei pea sa muretsema laenusaamise kiiruse pärast, sest summa laekub tavaliselt su kontole üksnes mõnekümne minuti jooksul. See tähendab, et võid enne teha broneeringud ja plaanid ära, saad täpselt teada, kui palju raha on reisiplaanide jaoks vaja ning saad hiljem laenata täpselt õige summa. Kunagi ei tasuks oma eelarvet nii-öelda lõhki ajada, laenates rohkem, kui parasjagu tegelikult vaja oleks. Eelnev broneerimine aitab aga sellist olukorda vältida, samas ei teki võimalust, et laenust ei piisagi reisile minemiseks ja laen sai võetud asjata.

Kuigi lõbustuste jaoks ei ole SMS laenud või muud väikesed laenusummad soovitatud lahendus, tuleb kaaluda põhjalikult oma rahalist olukorda ning mõelda, kas laenukohustus tasub end ära. Kui töötad ülejäänud aasta tublisti ning oled veendunud, et puhkusereis on just see, mis aitaks sul terveks tulevaks tööaastaks akusid laadida, võib finantskohustus end ära tasuda. Enne laenamist ole aga hoolikas ning kaalu oma rahalist olukorda – siis ei pea ka muretsema laenumaksete tasumise pärast.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD