Menu

.      

Kuperjanovi pataljoni ajateenijad andsid truudusetõotuse

  • Kirjutas Kalle Kevad

Truudusetõotuse andmise tseremooniale saabub pataljoni lipp, mida jälgib 400 sõdurit ja mitusada pealtvaatajat. Mullu oli tõotuse andjaid koguni 430.

SÕDURIKS SAAMINE ❯ Eile ennelõunal võisid Kose teel sõitjad märgata Kuperjanovi jalaväepataljoni värava taga pikka-pikka mitmerealist järjekorda. Parklad ja surnuaiateed olid autosid täis. Kell 10.45 algas 400 ajateenija truudusetõotuse andmine, mida oli tulnud jälgima sadu sõdurpoiste isasid-emasid, vanaemasid-vanaisasid, õdesidvendi, sõpru-tuttavaid, abikaasasid-lapsi ja pruute.

Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Toomas Tõniste tervitas sõduri baaskursuse läbijaid ning andis tublimatele pataljoni meeneid, tänukirju ja rinnamärke.

Ürituse kulminatsiooniks oli pidulik marss, mil 400 kaitseväelast liikusid pealtvaatajate pilkude all ja fotoaparaatide välkudes kasarmute vahele. Küllatulnutele sai näidata oma magamiskohta, isiklike asjade kappi, tutvustada näitusel välja pandud relvi.

Tseremoonial tuli esmaettekandele 2. jalaväebrigaadi kaks tseremooniamarssi, helilooja Eduard Tamme loodud „Minu tervitus Sakala partisanidele” ja „Kindluse vallutamine”

Eduard Tamm (1879 Narvas-1941 Võrus) läks juba kümneaastaselt Petseri polgu puhkpilliorkestrisse kantonistiks. 1923. aastal asus Eduard Tamm Kandle seltsi muusikalist tegevust juhtima ja sai ametikoha 7. jalaväerügemendis. 1934. aastal asutas ta Võru sümfoonilise muusika seltsi. 1938. aastal autasustati Eduard Tamme kui Võru Petseri garnisoni orkestri juhti Kotkaristi V klassi teenetemärgiga. Eduard Tamm on kirjutanud rohkelt marsse, kuid ka lüürilisemaid lugusid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD