Menu

.      

Omavalitsuste liidu üldkoosolekul esinesid maakonna valimisjuht Eveli Kuklane ja minister Jaak Aab

  • Kirjutas Kalev annom

REFORMID JA VALIMISED ❯ Eile toimus Võrumaa omavalitsuste liidu üldkoosolek, kus esimeste päevakorrapunktidena olid kavas riigihalduse ministri Jaak Aabi ja maakonna valimisjuhi Eveli Kuklase esinemised.

Valimised

Et minister jäi paarkümmend minutit hiljaks, siis sai esimesena sõna Võru maakonna valimisjuht. Eveli Kuklane rääkis valimiskorralduse muudatustest, sealhulgas uuest avalduste ja kaebuste menetlemisest ning sellest, et nüüd on valimisiga langetatud 16. eluaastani, ja erisustest, mis on seotud haldusreformiga.

„Eestis kandideerib kohalikel valimistel 11 845, Võrumaal 629 inimest (5,3 protsenti kõigist Eesti kandidaatidest). Võrdluseks, et uue Võrumaa elanikud moodustavad 2,76 protsenti Eesti rahvaarvust,” rääkis Eveli Kuklane.

Kõige suurem rebimine võimu juurde on Võru linnas, kus ühele kohale pürgib kaheksa inimest. Üldkoosolekul oli tunda valimiseelset ärevust. Võru linnavolikogu esimees Andres Visnapuu tundis väga huvi, kuidas ikka üks inimene julgeb linnapeaks kandideerida, kui samal ajal karistust kannab.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD