Menu

.      

Võrumaal avariis hukkunud mees oli joobes

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Õnnetuskoht FOTO: Politsei- ja Piirivalveamet

Kohtuarstlikul lahangul selgitati, et Võrumaal liiklusõnnetuses hukkunud mees oli kriminaalses joobes. Kui autojuhi veres mõõdetakse alkoholisisaldus üle 1,5 promilli, on selline tegu kriminaalkorras karistatav.

„Keskmiselt juhtub aastas pooltuhat avariid joobes juhi süül ning see näitaja ei ole paraku viimase kolme aasta võrdluses muutunud. Samal ajal kõrvaldab politsei igal aastal liiklusest umbes 7000 joobes juhti, kelle puhul on õnnestunud ennetada riski joobnuna enda ja teiste elu ohtu panna,“ kirjeldas Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel.

„Jõuluõhtu jääb tänavu pühapäevale ning saab järgnevale nädalale jäävate jõulupühade arvelt mitme päeva jagu ka pikendust. Avaliku korra vaates mööduvad jõulud enamasti rahulikult. Küll toovad pikad pühad politseile kaasa keskmisest enam alkoholiga seotud väljakutseid, samuti on liiklus tihedam ning kasvab kinnipeetud joobes juhtide arv.

Seda tendentsi arvesse võttes on pühade perioodil ja aastavahetusel tänavatel väljas ka tavapärasest enam politseinikke, kes pööravad enam tähelepanu liikluse rahustamisele, sealhulgas autojuhtide kainuse kontrollimisele,“ märkis politseimajor.

Tänavu on Eestis juhtunud joobes juhi süül 472 liiklusõnnetust, milles hukkus 9 ja sai vigastada 178 inimest.

Selle aasta vältel on rasketes liiklusõnnetustes hukkunud 43 inimest, mullu samal ajal 70 inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD