Menu

.      

Kooli direktori vabastamine ametikohalt oli õigustühine

  • Kirjutas Heleri Lakur

Ale Spreng FOTO: Aigar Nagel

Eile, 10.oktoobril tegi Tööinspektsiooni töövaidluskomisjon teatavaks, et Ale Sprengi vabastamine Varstu kooli direktori ametikohalt on olnud õigustühine ja määras endisele koolidirektorile nõude välja maksta saamata jäänud kolme kuu töötasu.

Rõuge Vallavalitsus vabastas sel suvel Varstu kooli direktori Ale Sprengi ametikohalt 16. juunil seoses usalduse puudumise tõttu. Rõuge valla kommunikatsioonispetsialisti teatel oli kooli direktori ametist vabastamine Rõuge Vallavalitsuse konsensuslik otsus (loe täpsemalt: VT, 19.juuni 2018).

14.juulil tegi lõpuaktuse ajal vallandatud Ale Sprenk avalduse Tööinspektsioonile, et vaidlustada valla otsus. “Augustis tuli kutse, millele Rõuge vallavalitsus palus veel pikendust, et otsida juurde tõendeid varasemast ajast, mida mulle süüks panna aga nad ei leidnud midagi,” selgitas Sprenk.

Sprengi sõnul on ta valla käitumisest siiani šokeeritud, kuid leiab, et edaspidisest koostööst ei tuleks nagunii midagi välja, isegi kui tal on juriidiline õigus Varstu kooli direktorina jätkata. “Sellest kõigest on väga kahju. Minu soov oli, et vallandamise otsus loetaks juriidiliselt ebakorrektseks, sest seda see ju on. Komisjoni otsus seda ka kinnitab. Olen alati valmis kohtuma ja arutama koos vallaga, kuid minuga eelistatakse suhelda läbi ajakirjanduse ja kohtu,” selgitab Sprenk.

Tööövaidluskomisjoni otsusega tuleb Ale Sprengile välja maksta kolme kuu saamata jäänud töötasu ehk 5850 eurot. “Minu jaoks ei olnud oluline see summa, vaid mainekahju, “ sõnab Spenk Võrumaa Teatajale antud intervjuus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD