Menu

.      

Võru linna taastatavale ajaloolisele keskväljakule istutati kuusepuu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTOD: Aigar Nagel

Täna istutati Võru linna keskväljakule kuusepuu, millest kujuneb aastate jooksul linna jõulupuu.

Tegemist on hariliku kuusega, mis on hetkel ca 7 meetri kõrgune ning umbes paarkümmend aastat vana. „Jõgevamaalt Karukäpa puukoolist Võrru jõudnud kuusepuu on hetkel transpordist õrnalt räsitud ja kohanemist vajav. Aastatega kasvab puu ca 25 meetri kõrguseks ilusaks kaharaks puuks,“ kommenteeris linnavalitsuse haljastuse ja linnakujunduse spetsialist Anne Vahtla

Suurte puude ümberistutamisvalmidus saavutatakse puukoolis mitmekordsete ümberistutamiste tulemusena. „Sügis on parim istutusaeg, kuna puu on ennast juba puhkeseisundisse viinud ja kevadel saab ta uues keskkonnas jõudsasti kasvama hakata,“ sõnas Vahtla ning lisas, et esimesel kahel aastal toimub ainult puu kastmine, kujunduslõikusi hakatakse tegema alles paari aasta pärast.

FOTOD: Aigar Nagel

Spetsialistide soovitusi arvestades sellel aastal kuusest veel linna jõulupuud ei saa. Vähemalt aasta peab laskma puul uues kasvukohas kohaneda enne kui teda võib elektrivalgustussüsteemidega koormata. „Puu vajab nüüd kõikide linnakodanike armastavat pilku ja hoolivat suhtumist,“ ütles Vahtla.

Kuusk on Võru linna sümbol (vapil kujutatud harilik kuusk kuldsel väljal kasvamas). Seetõttu otsustati Eestis kasvatatud puu kasuks.

FOTO: Võru Linn

20 PÄEVA ENIMLOETUD