Menu

.      

Haigla paneb südamele, et lähedaste külastamine kaalutaks enne hoolega läbi

  • Kirjutas Kadri Nagel

Enne kui lähed haiglasse oma lähedasele külla, mõtle, kas see on ikka väga hädavajalik. Nii aitad kaasa, et viirused ei leviks nõrgematele, kellel on nendega raske toime tulla. Foto: AIGAR NAGEL

Sel hooajal algas ülemiste hingamisteede viirusinfektsioonidesse haigestumine tavapärasest pisut varem, detsembris ja on nüüd viimaste nädalate jooksul hüppeliselt suurenenud.

Just sel perioodil kehtestavad haiglad ka külastuspiiranguid, et takistada viiruste levikut. Praegu on piirangu välja kuulutanud Viljandi haigla. Lõuna-Eesti haigla piirangut pole seadnud ja pole kindel, kas sel aastal seda tehaksegi. „Loodame inimeste mõistvale suhtumisele ja arukusele,” sõnab Lõuna-Eesti haigla ravijuht Agnes Aart.

Varasematel kordadel on tekitanud külastuspiirang meelepaha, sest need, kes hoolivad ja saavad aru, et õigem on külastamist vältida, küsivad enne külastamist personali käest luba ja on saanud eitava vastuse. Samas kui osad ei pea piirangut millekski, marsivad lihtsalt osakonda sisse ja saavad oma lähedast näha, sest ära pole neid õigus ajada.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD