Menu

.      

Riigikogu valimised tõid Kagu-Eestisse üllatajad

  • Kirjutas Heleri Lakur

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ridades esimest korda kandideerinud Jüri Kaver on rahul erakonna ja üksikkandidaatide valimistulemusega. Eelmise aasta algul erakonnaga liitunud Võru endise linnapea sõnul oli tegemist pikaajalise otsusega, mis formuleerus aasta aega tagasi. Foto: AIGAR NAGEL

Eile öösel selgus riigikogu valimiste kindel võitja ehk Reformierakond, kes kogus 162 332 häält ehk 28,8 protsenti kõikidest häältest.

Riigikogu 14. koosseisu aga pääsesid viis erakonda. Kagu-Eestist võtsid võidu Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes kogus enim ehk 10 646 häält Võru-, Põlva- ja Valgamaal. Valimistel osalesid ka sel korral kandidaadid, kes võtsid valimistest osa esimest korda ning saavutasid rohkem poolthääli, kui oodata võis.

Võidukas üllataja

Võru linnas enim hääli kogunud Reformierakonna esinumber Hanno Pevkur sai 611 häält, ehkki Kagu-Eesti teiseks esinumbriks häältetulemusel võib pidada Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kandidaati Uno Kaskpeiti. Tema poolt anti 3802 häält ja Võru linnas ainuüksi 479 häält. „See oli tõesti üllatus. Hea meel on. Ja et me lausa esimeseks tulime ja Reformierakonda lõime, oli üllatus,” sõnab Kaskpeit Võrumaa Teatajale.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD