Menu

.      

Ettevõtjad ei toeta ajaloolise pangahoone müüki

  • Kirjutas Heleri Lakur

Mis saab Võru pangahoonest lähitulevikus, pole veel teada. Pangahoone Võrus on Eesti arhitektuuriajaloos üheks esindustraditsionalismi väärikaks näiteks. Samas stiilis ja samal aastal pangahoonega on valminud ka Kadrioru administratiivhoone. Foto: AIGAR NAGEL

Möödunud kuul andis linnavolikogu nõusoleku kuulutada Võru linnas Tartu tänav 25 asuvale ajaloolisele pangahoonele enampakkumine alghinnaga 605 000 eurot.

Tegemist on linna esindushoonega keskväljaku ääres, mida linn praegu enam funktsionaalsena ei näe. Kohalike ettevõtjate ja kinnisvara arendajate-investeerijate arvates teeb linn sellega vale sammu.

Muuseumiruumidest pangasaalini

Kohaliku ettevõtja ja Jaagumäe Kaubanduse OÜ juhatuse liikme Taimar Timmi hinnangul peaks hoone jääma linna omandisse või riigile. „Linna tellimusel on valminud ilus linnaväljak ja väljaku ääres asuva hoone alumisele korrusele sobib hästi üks võrumaiste suupistetega kohvik ja käsitööpoed. Ülemisel korrusel võiks hoopis avada Võrumaaga seonduvad muuseumisaalid. Kõrgete lagede tõttu ei tundu teise korruse ruumid olevat hea lahendus kontoriruumideks, aga muuseumiks sobiks ideaalselt. Ja kui sellesse majja luua väga palju töökohti, siis kerkib päevakorda parkimise probleem,” põhjendab Timmi. Samuti leiab ta, et rendipindadena tooks see linnale ilmselget tulu.

ASi Kurmik juhatuse liige ja asutaja Andri Needo avaldab samuti kahetsust: „Kahju, et ei realiseerunud linnavalitsuse plaan ajalooline pangahoone raekojaks muuta.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD