Menu

.      

Mees ratastel: soomlasest jalgrattur väisas Võru linna

  • Kirjutas Heleri Lakur

Soomlane Åke Hāll on oma rattale lisanud hulganisti lisavarustust. Näiteks päikesevarju, tuuletakistuse ja muud lisad on ta valmisrattale ise juurde ehitanud. Hase tehases toodetud ratta hind algab umbes 500 eurost, kuid kallimad küündivad ligi 9000 euroni. Foto: AIGAR NAGEL

Paar kuud tagasi oma Euroopa ringsõitu kolmerattalisel alustanud tublis keskeas Åke Hāll külastas üleeile keskpäeval Võru linna ja tegi puhkepausi ajal tutvust meie vaatamisväärsustega. Ta oli hea meelega nõus Võrumaa Teatajale enne Tartu poole teele asumist kiire intervjuu andma.

Ebatavaline turist Võru linnas

Meie kohtumine oli esmakordne ja kaunis juhuslik, kui nägime Åke Hālli süvenenult linna keskväljakut pildistamas, mispeale astusime julgelt ligi, et küsida, mida teeb üks kolmerattalisel rändav võõramaalane Eestis ja keset Võru kesklinna. Pole just igapäevane, et näed linnas kummalisel kolmerattalisel veerevaid vanderselle linnas asjalikult ringi uitamas ja pildistamas. Veelgi suurem oli tema üllatus, kui teatasime, et oleme maakonnalehest ja soovime täpsemalt teada tema külastuse eesmärkidest.

Kolmerattalisel matkamine kui hobi

Tema kolmerattalisel, mis on toodetud ühes Saksamaa tehases, puudub elektri- või mõni muu lisamootor peale kondiauru ning see on mõeldud vaevustega inimestele.

Põgusast kohtumisest aga õpime meiegi. Rattakatusele paigaldatud päikesepaneel, mille taha saab hõlpsasti ühendada oma mobiiltelefoni, et hoida end maailmas sündivaga kogu aeg kursis, teeb ikka kadedaks küll. FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD