Menu

.      

Maxima langetab esmaspäevast alkoholi hinda kuni pooleteist euro võrra

  • Kirjutas BNS

Võru Maxima FOTO: Aigar Nagel

Jaekett Maxima langetab 1. juulist ehk uuest nädalast kõikides oma poodides viina, siidri ja õlle hinda kuni poolteist eurot

"Jaeketi ostustatistikast lähtuvalt langetame hinnad 1. juulist õllel, siidril, kokteiljoogil ja kangematest vägijookidest viinal ning brändil. Kõikides Maximates üle Eesti saavad vähemasti 17 niisugust alkohoolset jooki uue soodsa tavahinna" ütles Maxima Eesti tegevjuht Marko Põder pressiteate vahendusel. 

Põder lisas, et esmaspäevast langevad Maxima poodides hinnad õlle puhul kümnest sendist pudelilt ja pooleliitrise viina puhul pooleteise euroni välja.

"Alkoholiaktsiisi langetamisest ja sellest mil poodides on soodsama hinnaga kaubad väljas on juba mõni aeg räägitud. Nii on tarbija ootused üles köetud ja aega ootamiseks, mil kaubavarud ja hankijate uued hinnad sealmaal, väga ei ole. Kaupleja peab pakkumistega vastama klientide ootustele, seda me ka teeme," rääkis Põder.

Alkohoolsete jookide uued tavahinnad on madalamad alkoholiaktsiisi võrra, mis on arvutatud ilma käibemaksuta hinnast, vastavalt seaduses kehtestatud iga alkoholitüübi muudatuse määrale. Edasised hinnalangetused sõltuvad juba nii jaeketi kui hankijate laovarudest ja hankijate uutest hindadest aktsiisilanguse alusel.

Riigikogu võttis 13. juunil vastu seaduse, millega langetatakse 1. juulist õlle, siidri ja kange alkoholi aktsiisimäärasid 25 protsenti.

20 PÄEVA ENIMLOETUD