Menu

.      

Uuel nädalal on teetööde tõttu linnas liiklemine veelgi keerulisem

  • Kirjutas Kadri Nagel

Järgmisel nädalal on liiklemine Võru linnas teetööde tõttu veelgi keerulisem. Lisaks Räpina maantee rekonstrueerimisele toimuvad linnas ka torutööd ja asfalteerimine. Foto: AIGAR NAGEL

Viimase nädala jooksul on lisaks Räpina maantee ehitusele tehtud asfalteerimistöid ka mujal linnas. Seetõttu peab liikluses olema eriti ettevaatlik. Toimetuse poole on pöördutud pahameelega, et linnas on väga keeruline liigelda, sest asfalteerimise tõttu on ohtlikud kaevukaaned ja teravad katteäärised märgistamata, teelõikudel on kohati võimatu aru saada, kust peaks tegema ümberpõiget. Lisaks oli kolmapäeval jäänud märgistamata ümbersõit, mis oli tingitud Räpina maantee sulgemisest ja puudutas Vilja tänava poolt Räpina maanteele lähenejaid. Puudusid ka hoiatavad märgid. Poolest tunnist tugevast vihmasajust piisas, et tekiks kaos.

„Algselt ei olnud Räpina maantee ringristmiku sulgemist asfalteerimise ajaks planeeritud, sest ehitajal oli plaanis ristmik asfalteerida sektorite kaupa. Kuna aga 9. juulil oli korralik vihmasadu ja tee kandekonstruktsioon oli seetõttu vett täis, siis otsustas ehitaja (ÜO Teearu Grupp) tee kandekonstruktsiooni hoidmiseks asfalteerida terve ringristmiku korraga“, sõnab linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett. Linnavalitsuse sõnul jõudis umbtee liiklusmärk Vilja ja Vabaduse tänava ristmikule umbes poole tunnise hilinemisega pärast seda kui linnavalitsus sellele tähelepanu juhtis. Esmaspäeval on plaanis alustada ka asfaldkatte pealmise kihi paigaldamisega Räpina maanteele alates Vilja tänavast kuni linna piirini ning seetõttu on see teelõik kuni kaheks päevaks suletud. Samuti suletakse järgmise nädala esmaspäeval nädalaks torutöödeks Olevi tänava ja Räpina maantee ristmik. Tänavakatte rekonstrueerimine toimub lisaks veel ka Kooli teel.

Ehitustööde ajal olev segadus möödapääsmatu ja nõuab teravat pilku ning kõrgendatud tähelepanu.

„Järgmise nädala kolm esimest päeva saab Võru linnas liiklejatele olema üsna problemaatiline, kuna korraga asfalteeritakse ja suletakse mitu tänavalõiku. Palume liiklejatelt mõistvat suhtumist ja kannatlikkust, kuna see töö on vaja lihtsalt ära teha ja teisiti ei ole võimalik tagada pindmise teekatte kvaliteeti. Jälgige liikluskorraldusvahendeid, sest tööde kulgemisest lähtuvalt neid ka vajadusel muudetakse“, juhib Mett tähelepanu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD