Menu

.      

Neljajalgsed sõbrad saavad juuli lõpus Võrus endale uue lustiplatsi

  • Kirjutas Sten Sang

Võrukas Rico Pedras koos ema Merlega sai pere lemmiku Sara tuua fotosessiooni ajaks ametlikult avamata väljakule värskeid lõhnu nuusutama ja takistustel end proovile panema. Kuu lõpus avada plaanitav väljak on praegu külastajatele veel suletud. Esialgu jääb väljak avatuks ööpäev läbi, kuid probleemide tekkimise korral kaalutakse öiseks ajaks sulgemist. Väljakut külastavad loomaomanikud peavad oma lemmiku käitumist jälgima ja ohu korral kohe reageerima. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett sõnas, et otsus koerteväljaku rajamiseks tuli koeraomanike pöördumistest linnavalitsuse poole.

Linnapea Anti Allasel haarati vestluste ajal nööbist kinni ja paluti Võrru rajada linna esimene koerteväljak. „Eesti suuremates linnades on mitmeid selliseid lemmikloomaplatse, aga Võrus veel polnud. Väljaku ehitamiseks saadi toetust Sotsiaaldemokraatliku Erakonna niinimetatud katuserahadest 25 000 eurot,” rääkis Mett.

Tsentraalne lahendus

Asukoht valiti lähtuvalt sellest, et väljak jääks maksimaalselt linna keskele. Räpina maantee 3b maa-ala kuulub linnale, jääb kergliiklustee äärde ning on nii Luha, Vilja kui ka kesklinna elamupiirkonna läheduses. Veel kaalus linn Tamula järve äärset kasutuseta ala, mis asub endise gaasianalüsaatori tehase vastas.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD