Menu

.      

Rõuges õpetatakse arhailiste meetoditega palkmaja ehitust

  • Kirjutas Heleri Lakur

Toimetusel õnnestus kõik asjaosalised korraks ühe pildi peale saada, sest palkmaja ehitus ei tohtinud seisma jääda. Pärast pildistamist said kõik oma töödele tagasi asuda. Tänavusest eksperimentaal-arheoloogilisest suvekoolist võtsid osa nii Tallinna ülikooli tudengid kui ka muinasajahuvilised. Foto: AIGAR NAGEL

Juba kaheksandat suve toimub Rõuge muistse linnuse jalamil muinsuskaitsealuse asulakoha serval eksperimentaal-arheoloogiline suvekool asjahuvilistele ja arheoloogiatudengitele. Võrumaa Teataja kohtus eksperimendis osalejate ja juhendajatega Rõuges kohapeal.

Muinastalude eksperimentaalsuvekool Rõuges

Muinastalu ehitamist eest vedava Tiit Kobrusepa ja projektiga seotud arheoloogide eesmärgiks on omal nahal järele proovida ning huvilistele tutvustada rauaaegset eluolu ning muinastehnoloogiaid. „Algusaastatel oli nii, et seda tööd ei tehtud õppeaine raames, vaid käisid kohal kõik, kellele see huvi pakkus,” sõnab Kobrusepp. Nüüd käivad sellest osa saamas nii Tartu ülikooli arheoloogiatudengid, Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse tudengid kui ka Tallinna ülikooli tehnoloogia eriala tudengid.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD