Menu

.      

Suure Munamäe torni jalamile ehitatakse kaldtee ja tuleb mänguväljak

  • Kirjutas Heleri Lakur

 

Suure Munamäe vaatetorn tähistas hiljuti 80. sünnipäeva. Aastas külastab torni üle 50 000 inimese. Nii vaatetorn kui ka Munamäkke viiv teerada vajavad aeg-ajalt uuendamist ja nüüdisajastamist.

Viimati uuendati 2009. aastal vaatetorni valvesüsteeme ja soetati infokioskid. Lähiaastal avaneb aga külastajaile uus vaatepilt: nüüdisaegne ja atraktiivne külastuskompleks ning uuenenud sise- ja välisekspositsioonialad.

Pool miljonit eurot

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest, mida viivad ellu rahandusministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetatakse Rõuge valla projekti, mille tulemusel nüüdisajastatakse Suur Munamäe vaatetorni kompleksi esimest korda nii suures mahus. Projekti kogumaksumuseks on projektitaotluse järgi 500 381,65 eurot, millest ligi 85 protsenti ehk 425 324,39 euro suurune toetus tuleb Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondist ja 75 057,26 eurot moodustab valla omafinantseering. Rõuge valla arendusosakonna juhi Aira Udrase sõnul võib projekti reaalne maksumus ja valla omaosaluse määr sõltuvalt hanke tulemustest veel muutuda.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD