Menu

.      

Mis toimub!? Linnaelanikud ummistavad jätkuvalt olmeprügiga Võru linnakalmistut

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru linnakalmistu kalmistuvahi Asa Mõttuse (pildil) sõnul tühjendati pildil olevat konteinerit alles teisipäeval ja neljapäevaks oli konteiner juba ääreni täis. Konteinerist võis leida talvesaapaid, koeratoidupurke ja palju muud koduprügi. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT See ei ole mitte esimene ega ilmselt viimane kord, aga probleemiks on see olnud juba aastaid. Võru linnakalmistu kalmistuvaht Asa Mõttus on hämmingus ja ütleb, et enam ei jõua.

Uued prügisorteerimismajad täidavad oma funktsiooni ja külastajad jaotavad tekkinud prügi konteineri otstarbe järgi õigesse kasti, aga olmeprügikonteiner, kuhu peaks jõudma kõiksugu prügi peale haudade korrastamist, ummistatakse hoopis kodust toodud prügikottidega.

FOTO: Aigar Nagel

„See on iganädalane probleem. Söögitopsid, mahlapakid, tühjad viinapudelid, saapad, koera toidunõud,” loetleb kalmistuvaht üllatusega prügikonteineri sisu, mis jõuab surnuaiale. „Veame iga päev suurtes kogustes olmeprügikonteinereid tühjaks, sest kastid saavad kohe täis ja siis ei ole kalmistukülastajal oma prahti kuhugi panna,” selgitab Mõttus, kelle sõnul on selline käitumine lihtsalt vastuvõetamatu.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD