Menu

.      

Uus kiirabiauto Rosalie võtab koha sisse Katariina kõrval

  • Kirjutas Kadri Nagel

Hetk uue kiirabiauto sisseõnnistamiselt Lõuna- Eesti haigla juures. Foto: AIGAR NAGEL

Teisipäeva hommikul kell 11 koguneti Meegomäele Lõuna-Eesti haigla juurde, et sisse õnnistada uus kiirabiauto Rosalie.

Eestis on kiirabi- ning teisi päästeautosid vaimulikud sisse õnnistanud juba üle 20 aasta, taasiseseisvumise ajast alates. Viimati sai oma õnnistuse Lõuna-Eesti haiglas 2017. aastast teedel vuranud kiirabiauto Katariina. Et autol oleks õnne ja pikka iga, asetasid kõik oma käed autole ning loeti meieisapalve.

Koos varustusega umbes 100 000 eurot maksev auto peaks abivajavaid inimesi teenindama järgneva viie aasta jooksul. Auto peab ära mahutama õde-brigaadijuhi, teise õe ja kiirabitehniku ning ka patsiendi. Tehnika täienedes võib juhtuda, et käesolev mudel võib varsti väikeseks jääda ja tuleb mõelda suurema auto peale. „Eestis väljuvad kõige kiiremini oma baasist just Lõuna-Eesti haigla kiirabibrigaadid. Nimelt on nad valmis startima umbes kolme minutiga,” sõnas Arvi Vask auto sisseõnnistamise tseremoonia alguses, viidates haigekassa tehtud statistikale.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD